Social

DOI MAGISTRAŢI DE LA CURTEA DE APEL CHIŞINĂU AU REFUZAT SĂ EXAMINEZE DOSARUL LUI ILAN ŞOR

19 ianuarie, 2018

Doi magistraţi de la Curtea de Apel Chişinău, Xenofont Ulianovschi şi Silvia Vrabii, au refuzat să examineze dosarul omului de afaceri, primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherii financiare. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut pentru jurnalişti de ofiţerul de presă al Curţii, Octeabrina Popa.

Dosarul lui Ilan Şor a ajuns la Curtea de Apel în această săptămână. În instanţă, judecătorii sunt aleşi în mod aleatoriu pentru a nu fi vreo influenţă din afară la numirea magistraţilor pentru examinarea unei anumite cauze.

„Ulianovschi a depus o cerere de abţinere de la examinarea acestui dosar. Cererea urmează să fie înregistrată și repartizată pentru examinare. Ea se examinează într-un complet de judecată care poate să o accepte sau să o refuze, în funcţie de cele indicate. Decizia ar putea fi luată în următoarele zile. Silvia Vrabii a înaintat abținere de la examinarea dosarului Șor pe motiv că ea a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive”, a spus Popa.

Xenofont Ulianovschi este tatăl actualului ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. El este şi fratele lui Gheorghe Ulianovschi, ex-președinte al Curții de Apel Comrat, în prezent avocat. Printre dosarele de rezonanță ale apărătorului se numără cel al fostului deputat Chiril Lucinschi.

Prima şedinţă în dosarul Şor la Curtea de Apel este programată pentru 19 februarie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.19 16:44 David
    El are grija de oameni simple din satele Moldovei, nu dati pe dinsu pe grate< nu trebue!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.