Social

INVESTIGAŢIILE JURNALISTICE DUC LA PEDEPSIREA FUNCŢIONARILOR CORUPŢI NUMAI DACĂ EXISTĂ INTERESUL AUTORITĂŢILOR

23 ianuarie, 2018

Investigaţiile jurnalistice duc la pedepsirea funcţionarilor corupţi numai dacă există interesul autorităţilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a spus, luni, jurnalistul Victor Moşneag la prezentarea raportului de monitorizare „Reacţia instituţiilor publice la investigaţiile jurnalistice”.

Potrivit lui, în martie 2015 a fost publicată o investigaţie în care se menţiona că diploma de bacalaureat a premierului de atunci, Chiril Gaburici, ar putea fi falsă. Peste câteva luni Gaburici şi-a dat demisia.

„Atunci, un partid (Partidul Democrat – „I.”) a salutat demisia lui, pentru ca peste câţiva ani să-l numească pe fostul premier în funcţia de ministru al Economiei şi Infrastructurii, chiar dacă el nici până acum nu a făcut declaraţii referitor la diploma lui”, a amintit jurnalistul.

Victor Moşneag a spus că în 2016 a fost publicată o altă investigaţie despre conflictul de interese al primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, în desfăşurarea licitaţiilor, însă nu au urmat niciun fel de măsuri din partea organelor competente. Însă după ce Partidul Liberal a părăsit coaliţia de guvernare din cauza arestării lui Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată, Centrul Naţional Anticorupţie imediat a început o cauză în baza celor investigate de jurnalişti în 2016.

Potrivit studiului, organele abilitate au reacţionat la 24 din 32 de investigaţii jurnalistice şi au efectuat controale, însă numai în nouă cazuri controlul s-a încheiat cu sancţiuni. Studiul a fost desfăşurat în baza investigaţiilor jurnalistice referitor la corupţia funcţionarilor publici la comanda Asociaţiei Presei Independente.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.23 11:10 Stas
    Noi, societatea moldoveneasca, trebue sa stim ca asa investigatii jurnalistii fac cu ajutorul UE, SUA, ce nu este cinstit...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.