Social

CCA A SANCŢIONAT RADIODIFUZORII CARE NU AU PREZENTAT CONCEPŢIILE DE PROGRAME ÎN CONFORMITATE CU LEGEA DE COMBATERE A PROPAGANDEI

13 februarie, 2018

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sancţionat luni nouă posturi de televiziune şi două posturi de radio care nu au prezentat până la 9 februarie concepţiile generale de programe adaptate conform Legii de combatere a propagandei străine.

Potrivit agenţiei INFOTAG, amenda minimă de 5 mii de lei a fost aplicată pentru posturile de radio GRT FM, ART FM, precum şi posturilor de televiziune TV-Gagauzia, VTV, TV RAIN, ART-TV, Axial TV, Moldova 2, Prut, RTR Moldova şi Ren TV Moldova. Aceştia urmează să prezinte noile concepţii până la 15 martie.

Un reprezentant al CCA a anunţat la şedinţa de luni că "în scrisoarea din 8 februarie, vicedirectorul RTR Moldova a solicitat să i se ofere postului tv un termen suplimentar pentru prezentarea concepţiei (până pe 16 februarie) pe motiv că directorul companiei se află în spital şi concepţia nu poate fi prezentată în termenul stabilit".

"În scrisoarea din 9 februarie, CCA a solicitat ca noua concepţie să fie prezentată să fie prezentată cu semnătura vicedirectorului RTR Moldova. Reprezentanţii postului de televiziune au prezentat documentele astăzi, la ora 12.00, însă direcţia abilitată nu a reuşit să examineze concepţia din lipsă de timp", a spus ea.

Preşedintele CCA, Dragoş Vicol, a menţionat că Consiliul "a oferit radiodifuzorilor suficient timp (30 de zile) pentru a pregăti concepţiile generale de programe".

"Termenul a expirat, nu vor fi acceptate diferite abateri şi argumente pentru a acorda mai mult timp pentru prezentarea documentelor, pentru că toţi trebuie să fie egali", a subliniat el.

În total, autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat concepţiile generale ale serviciilor de programe a 51 de posturi de televiziune din 60 şi 53 de posturi de radio din 55. În cadrul expertizării concepţiilor prezentate spre aprobare au fost constatate unele abateri, fapt pentru care acestea au fost reiterate spre îmbunătăţire. Drept urmare, 20 de posturi de radio şi 15 posturi de televiziune vor prezenta, suplimentar, până la 15 februarie, concepţiile generale ale serviciilor de programe. Documentele care îndeplinesc cerinţele au fost aprobate în cadrul şedinţei.

După cum a informat anterior INFOTAG, Legea privind modificarea Codului Audiovizualului, care presupune lupta împotriva propagandei străine, a intrat în vigoare luni.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.13 13:29 Grigore
    Noi pastram relatiile bune cu Rusia si fara propaganda...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.