Social

VETERANII ÎL ÎNDEAMNĂ PE PRIMARUL CHIŞINĂULUI SĂ INTENSIFICE COOPERAREA CU EI

13 februarie, 2018

Participanţii războiului din Afganistan şi ai conflictului armat de pe Nistru îndeamnă autorităţile Chişinăului să acorde atenţie problemelor veteranilor. Despre aceasta ei au declarat la întrevederea din ajun cu primarul interimar Silvia Radu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la întrevedere au participat preşedintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan, şi preşedintele Mişcării Refugiaţilor transnistreni, Anatolie Bîzgu.

Veteranii insistă asupra intensificării relațiilor cu autoritățile municipale, care, în opinia lor, trebuie să audă doleanţele celor care au apărat Patria. Ei au solicitat implicarea autorităţilor publice locale în amenajarea şi salubrizarea scuarului Complexului memorial din sectorul Râșcani, care, în ultimii ani, „a fost transformat în loc de comerţ pentru vânzătorii stradali”. De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată problema asigurării cu spaţiu locativ a veteranilor de război şi executarea hotărârilor judecătoreşti, inclusiv a deciziilor CEDO.

Primarul a promis să trimită o ordonanță corespunzătoare preturii Rîşcani pentru a restabili ordinea în parc.

Potrivit ei, primăria cooperează activ cu Guvernul în ceea ce privește acordarea locuinţelor pentru veterani, în primul rând pentru cei care au câștigat dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

Radu a precizat că a semnat deja dispoziția privind desfășurarea acțiunilor de comemorare a celor căzuți în războiul din Afganistan și a dat indicațiile de rigoare pentru a organiza la nivelul cuvenit a activităților pentru data de 15 februarie și, respectiv, 2 martie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.