Social

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A ÎNAINTAT CANDIDATURA LUI ION CEBAN LA FUNCŢIA DE PRIMAR AL CHIŞINĂULUI

19 martie, 2018

Partidul Socialiştilor (PSRM) şi-a înaintat candidatul la funcţia de primar al Chişinăului la alegerile anticipate din 20 mai. Potrivit agenţiei INFOTAG, candidat va deveni liderul fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Ion Ceban. Decizia a fost luată duminică, în cadrul şedinţei Consiliului republican al formaţiunii.

În comunicatul partidului se menţionează că Ceban a fost ales dintre patru candidaturi care au fost discutate la şedinţă. El a fost susţinut şi de Preşedintele Igor Dodon, precum şi de conducerea PSRM.

„Suntem siguri că Ion Ceban va reuși să restabilească ordinea în capitală și să lanseze dezvoltarea competentă a municipiului”, a remarcat președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Ceban a mulţumit pentru încrederea acordată, menţionând că pentru el „aceasta este o mare onoare şi o mare responsabilitate” să candideze la funcţia de primar al Chişinăului.

„Situația din municipiul Chișinău este foarte slabă de mulți ani și trebuie schimbată, iar fracţiunea PSRM pe care o conduc lucrează din greu în această direcție. Direct sau indirect, dar faptul că Dorin Chirtoacă a demisionat este și rezultatul muncii Partidului Socialiștilor. Noi lucrăm, vom face și mai multe după alegeri. Avem soluții concrete pentru probleme, o echipă unită și cu experiență și sprijinul din partea cetățenilor”, a spus Ceban.

El i-a îndemnat pe toţi viitorii candidaţi ca după înregistrare „să se concentreze strict pe problemele oraşului şi pe modalităţile de soluţionare a acestora, dar nu pe lozinci politice”.

Ion Ceban s-a născut la data de 30 iulie 1980 în Chișinău. A absolvit Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova și Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”. A ocupat funcția de viceministru al Educației, Tineretului și Sportului, între 2010-2015 a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În 2012 a devenit secretar pentru ideologie al PSRM. Din 2015 este președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Din 2017 este purtător de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit, are doi copii.

După cum a informat anterior INFOTAG, alegerile anticipate în cele mai mari două orașe – Chișinău și Bălți – vor avea loc pe 20 mai. Primarii vor fi aleşi numai pentru un an, până la următoarele alegeri ordinare, care vor avea loc în vara anului 2019. Până în prezent, la alegerile primarului de Chișinău au fost înaintaţi trei candidați: președinte al partidului de dreapta „Platforma DA”, Andrei Năstase, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, şi reprezentantul PSRM, Ion Ceban. Partidul Democrat aflat la guvernare va miza primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, care ar putea candida drept candidat independent. Lansarea oficială a campaniei electorale va avea loc pe 21 martie, cu 60 de zile înainte de alegeri. În acelaşi timp, niciun partid nu a desemnat candidatul său la funcția de primar al orașului Bălți.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.19 12:25 Nina
    Mama vre ca anume el sa fie primar general, da asta nu sa fie.
  2. 2018.03.19 12:29 Elena
    El este puternic, destul de agresiv dar asta nu este cea mai potrivita candidatura la primaria de la PSRM. Este deja clar - chistiga Silivia Radu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.