Social

ORGANELE DE DREPT ALE MOLDOVEI AU CONTRIBUIT LA DESTRUCTURAREA ÎN CEHIA A UNEI GRUPĂRI CRIMINALE DE TRAFICANŢI DE DROGURI

21 martie, 2018

Organele de drept ale Moldovei au contribuit la destructurarea în Cehia a unei grupări criminale de traficanţi de droguri. La Praga, poliţia locală a reţinut 14 persoane, inclusiv un cetăţean al Moldovei. În dosar figurează patru cetăţeni moldoveni, trei dintre care fiind reţinuţi în ţară.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, loturi de pastile Ecstasy, cocaină şi marijuană de tip hidroponic tranzitau mai multe ţări UE, cu destinaţia finală Republica Moldova. În cadrul percheziţiilor din februarie 2018, oamenii legii din cele două ţări au ridicat peste 13 mii de pastile Ecstasy, 1 kg de cocaină, 1 kg de marijuana, aproximativ 60 mii euro, fiind sechestrate mai multe automobile utilizate sau provenite din comiterea infracţiunii. În speţă, membrii grupării criminale destructurate s-au dovedit a fi cetăţeni ai Republicii Moldova şi Cehiei, precum şi persoane cu cetăţenii ale ţărilor membre ale UE.

Colaborarea cu autorităţile Republicii Cehe a fost efectuată sub egida agenţiei Uniunii Europene care coordonează acţiunile autorităţilor competente din statele membre în domeniul cooperării judiciare împotriva formelor grave ale criminalităţii – EUROJUST.

Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, pentru comiterea infracţiunii de circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, membrii grupului criminal organizat riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.