Social

PESTE 35 DE MII DE LOCUITORI DE LA NORDUL MOLDOVEI VOR AVEA ACCES LA SERVICII DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI DE CANALIZARE ÎMBUNĂTĂȚITE

05 aprilie, 2018

Datorită unui proiect regional realizat cu sprijinul Uniunii Europene, peste 35 de mii de locuitori ai orașelor Edineț, Fălești și Drochia vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și de canalizare îmbunătățite.

Surse din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord au comunicat pentru INFOTAG că, pentru a atinge o coordonare și o implementare mai eficientă a proiectelor, în ajun au fost constituite trei comitete pentru realizarea programelor. Din acestea fac parte reprezentanți ai autorităților locale, inclusiv conducerea primăriilor și consiliilor raionale, precum și experți.

În urma realizării celor trei proiecte, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 de km vor fi reabilitate. În Fălești, vor fi reabilitaţi 11,5 km de rețele de alimentare cu apă. În Drochia, vor fi reabilitați 4,6 km de aducție de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă, precum și vor fi construite o stație de tratare a apei potabile și reabilitare, două stații de pompare și şase rezervoare de apă potabilă.

Valoarea estimativă a proiectului din Drochia se cifrează la 1,5 mil. de euro, a proiectului din Fălești – 1,27 mil. de euro, iar a proiectului din Edineț – 2,85 mil. de euro. Lucrările se vor încheia până în decembrie 2020.

Aceste proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.