Social

ȘEDINȚA COMISIEI MOLDO-UCRAINENE PRIVIND PROBLEMELE NISTRULUI NU A AVUT LOC DIN CAUZA LIPSEI PĂRȚII MOLDOVENE

06 aprilie, 2018

Ședința Comisiei moldo-ucrainene privind dezvoltarea durabilă și protecția bazinului râului Nistru, care urma să aibă loc pe 5 aprilie la Chișinău, nu s-a desfășurat din cauza lipsei părții moldovene.

Solicitat de reporterul agenției INFOTAG, directorul Asociației Internaționale Ecologice a Păstrătorilor Râului „Eco-TIRAS”, Ilia Trombițchi, a spus că, „la ședința din 4 aprilie, Guvernul Moldovei trebuia să aprobe componența comisiei din partea moldovenească, ceea ce nu a fost făcut.

Potrivit lui, subiectul a fost exclus din ordinea de zi.

„Există informația că comisia va trebui să fie aprobată de Parlament, ceea ce pare absurd din punct de vedere juridic, deoarece Tratatul bazinului râului Nistru, care presupune crearea comisiei, a fost aprobat de Guvernul Moldovei în ianuarie 2013 fără participarea organului legislativ”, a spus el.

Trombițchi a menţionat că „logica Guvernului nu este clară”.

„Ne este rușine în fața colegilor ucraineni, deoarece la Chișinău a venit delegația țării vecine, condusă de viceministrul Ecologiei și Resurselor Naturale al Ucrainei pe subiectul integrării europene, Nikolai Kuzio, și a fost neplăcut surprinsă de ceea ce s-a întâmplat. Totuși, discuția a avut loc, deși întrevederea nu poate fi numită una oficială”, a spus el.

Potrivit expertului, „din cauza unor astfel de coliziuni, nu se știe când comisia se va putea convoca deja la nivel oficial”.

Viceministrul ucrainean Nikolai Kuzio a scris pe rețele de socializare că, „sosind la Chișinău, a fost o mare surpriză să afle că partea moldovenească a amânat aprobarea componenţei delegaţiei moldoveneşti a comisiei și, prin urmare, prima ședință nu poate avea loc”.

„Întrevederea oficială a căpătat natura unor consultații pregătitoare, însă nu se vor lua niciun fel de decizii oficiale, deși anume la ședințele comisiei trebuie rezolvate cele mai importante probleme ecologice ale râului Nistru”, a remarcat el.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.06 11:17 Sebastian
    Este o rusina mare.
  2. 2018.04.06 16:51 Snejana
    Imi place ca acei de la guvernul nostru a spus sincer, asa cum stau lucrurile.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.