Social

LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” ÎNDEAMNĂ AUTORITĂȚILE SĂ-I ELIBEREZE PE PILOȚII MOLDOVENI, ŢINUŢI PRIZONIERI ÎN AFGANISTAN

12 aprilie, 2018

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îndeamnă autoritățile să-i elibereze pe piloții moldoveni care sunt ţinuţi prizonieri în Afganistan. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri seara, pentru postul de televiziune JurnalTV.

El a amintit că doi piloți ai companiei aeriene „Valan” sunt ţinuţi în captivitate din noiembrie 2015. Până în prezent, toate încercările de a afla unde sunt ținuți ei și de a-i elibera nu au avut succes.

„Contactul cu ei a fost stabilit pentru prima dată în toamna anului 2017. Eu știu unde ei se află și am început să pregătesc o operațiune pentru a-i răscumpăra și a-i aduce în Moldova. Pentru aceasta au fost create toate condițiile. Noi ne-am înțeles ca piloții să fie aduși în orașul Mazar-i-Sharif, la hotarul cu Uzbekistan, pentru a-i aduce de acolo acasă”, a spus Usatîi.

Potrivit lui, despre acest fapt au aflat autoritățile moldovene, care au decis să-l împiedice pe Usatîi și să-i elibereze pe piloți, ci să se ocupe ei de aceasta. Astfel, Usatîi a fost anunțat în căutare prin sistemul CSI.

„Acum eu nu pot să părăsesc Rusia, deoarece pot fi reținut în Tadjikistan sau Uzbekistan, unde trebuie să ajung pentru a elibera piloții. Între timp, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și Președintele Igor Dodon s-au înțeles că vor plăti două milioane de dolari pentru eliberarea acestora. Însă ei doresc să facă acest lucru nu acum, ci la toamnă, mai aproape de alegeri parlamentare. Dar cine știe ce va fi până atunci?! Eu vă rog să nu vă jucați cu viețile oamenilor! Eliberați piloții sau lăsați-mă să o fac eu!”, a declarat Usatîi.

Pentru a confirma cele spuse, el a publicat pe rețele de socializare o adresare video a piloților moldoveni prizonieri. El a comunicat că a solicitat ajutor și la ambasadele diferitelor țări.

INFOTAG precizează: Elicopterul companiei moldovenești „Valan International Cargo Charter” a participat la o operațiune umanitară în Afganistan, sub egida ONU. Acesta era condus de trei membri ai echipajului, cetățeni ai Moldovei. Elicopterul a fost doborât de către talibani la 24 noiembrie 2015. Când avionul s-a prăbușit, pilotul Oleg Groza a murit. Mihail Crihan și Lionel Buruiană se află de atunci în captivitatea talibanilor. Autoritățile Moldovei se limitează din acel moment la comentarii că „se depun eforturi de eliberare a cetățenilor moldoveni”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.