Social

MOLDOVA ȘI FRANȚA VOR INTENSIFICA COOPERAREA ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI

22 iunie, 2018

Moldova și Franța vor intensifica cooperarea în domeniul educației, cercetării și culturii. Anunţul a fost făcut de către Ambasadorul Franței în RM, Pascal Le Deunff, la întrevederea de joi cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Surse din cadrul ministerului au comunicat pentru INFOTAG că el a propus spre examinare un plan de acțiuni, care presupune majorarea numărului de profesori de limbă franceză din instituțiile de învățământ general, acordarea asistenţei pentru tinerii care vor să studieze în țările francofone și oferirea stagiilor de perfecționare pentru cadrele din domeniul culturii în instituţiile de profil din Franţa.

Diplomatul a subliniat și perspectivele încheierii unui pact lingvistic între Moldova și Agenția Universitară Francofonă, după modelul Armeniei, care ar prevedea colaborarea în patru domenii: educație, cultură, comunicare și turism.

Monica Babuc a solicitat sprijinul partenerilor francofoni în procesul reconceptualizării curriculei școlare pentru clasele bilingve francofone și asistență în elaborarea lucrărilor metodologice pentru profesorii de limbă franceză.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.22 10:14 Galina
    Noi avem mare nevoe in asa fel de ajutori...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.