Social

MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE, VLADIMIR, A PARTICIPAT LA ŞEDINŢA SINODULUI BISERICII ORTODOXE RUSE

16 octombrie, 2018

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, a participat luni la şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu), care s-a desfăşurat la Minsk. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat al mitropoliei Moldovei.

Potrivit comunicatului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a considerat imposibilă aflarea în continuare în comuniune euharistică cu Patriarhia Constantinopolului. În acest sens a fost adoptată Declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu atentatul Patriarhiei Constantinopolului asupra teritoriului canonic al Bisericii Ruse.

„Primirea în comuniune a schismaticilor și a unei persoane lovită de anatema de către o altă Biserică locală cu toți „episcopii” și „clericii” pe care ea i-a hirotonit, invazia pe teritorii canonice străine, încercarea de a nega propriile decizii și obligații istorice, toate acestea plasează Patriarhia Constantinopolului în afara canoanelor și, spre marele nostru regret, face să fie imposibil să continuăm comuniunea euharistică cu ierarhii, clerul și mirenii săi. De acum și până când Patriarhia de la Constantinopol dezminte deciziile sale anticanonice, este imposibil ca slujitorii Bisericii Ortodoxe Ruse să slujească împreună cu clerul Bisericii Constantinopolului, iar mirenii să participe la slujbe în bisericile lor”, se spune în declaraţia Sinodului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.