Social

PREŞEDINTELE IGOR DODON A MERS LA LOCURILE SFINTE DIN IERUSALIM

18 decembrie, 2018

În cadrul vizitei oficiale în Israel, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a mers luni la locurile sfinte din Ierusalim. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook.

El a menţionat că Patriarhul Teofil i-a înmânat Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt „pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe”.

„Am avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine. I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensământului populației, peste 98% din locuitorii țării noastre sunt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre”, a scris Dodon.

Potrivit lui, după întrevedere, Patriarhul personal a condus delegaţia prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfântului Mormânt și în cuvuclie (camera mică a mormântului) unde în fiecare an, în ziua Învierii Domnului, pogoară Focul Haric.

Preşedintele Moldovei a mai menţionat că „în cadrul vizitei, el împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, au vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem”, edificat în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania și în țările europene ocupate de aceasta”.

În cadrul ceremoniei oficiale, ei au depus o coroană de flori la piatra comemorativă și la Focul Veșnic în memoria victimelor Holocaustului. De asemenea, Preşedintele a înscris un mesaj în Cartea de Onoare.

„Tragedia poporului evreu a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și cele române, care au exterminat zeci de mii de evrei. Consider că Holocaustul este o lecție pentru întreaga omenire, care ne demonstrează importanța menținerii păcii. Așa ceva nu trebuie să se repete!”, a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, el a menționat că la 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat decizia de a declara ziua de 27 ianuarie drept Zi de comemorare a victimelor Holocaustului.

Din componenţa delegaţiei RM în Israel fac parte câţiva consilieri ai şefului statului şi activişti ai Partidului Socialiştilor, ar reprezentanţi ai Guvernului nu sunt.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.