Social

​FOSTUL ŞI ACTUALUL PRIMAR AL CHIŞINĂULUI AU OPINII DIFERITE REFERITOR LA CALITATEA AUTOBUZELOR PENTRU MUNICIPIU ACHIZIŢIONATE DIN OFF-SHORE

19 februarie, 2019

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi actualul primar interimar Ruslan Codreanu au opinii diferite referitor la calitatea autobuzelor pentru municipiu achiziţionate din off-shore. Potrivit agenţiei INFOTAG, discuţiile pe reţelele sociale au pornit după ce, în week-end, primăria a prezentat în centrul Chişinăului cele 25 de autobuze Isuzu, sosite la Chişinău.

Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe Ruslan Codreanu de minciună, declarând că autorităţile municipale au plătit în plus pentru autobuze, care, în acelaşi timp, nu sunt noi.

„De ce este spart geamul de deasupra uşii? De ce spuneţi că sunt noi, dacă în documente scrie anul 2017? De ce le-aţi cumpărat cu 130 mii euro, dacă pe site-urile internaţionale preţul lor este de 70 mii euro? Ele au fost aduse în toiul campaniei electorale şi ne ţin de proşti”, a spus Chirtoacă.

Ruslan Codreanu a respins această informaţie, declarând că „toate autobuzele sunt noi”.

„Aşa cum Chirtoacă merge și măsoară trotuarele cu rigla, la fel de bine se descurcă şi în motoare. Autobuzele sunt noi, au o garanție de doi ani, inclusiv la deservirea și utilizarea în următorii doi ani”, a spus Codreanu.

În pofida acuzațiilor că autobuzele au fost expuse în piață în scop electoral, primarul interimar a confirmat că acestea vor sta în Piața Marii Adunări Naționale până săptămâna viitoare, când vor avea loc alegerile.

„Repet, autobuzele nu sunt încă proprietate municipală. Așteptăm 11 zile, aşa cum prevede legea pentru contestaţii. Trebuie examinate toate contestaţiile care pot fi depuse”, a subliniat Ruslan Codreanu.

Analistul politic Victor Ciobanu nu are nicio îndoială că autobuzele au fost cumpărate și expuse în centrul Chișinăului pentru „a promova succesele partidului de guvernământ”.

„Au expus autobuze, căci aşa este mai sigur: și autobuzele întregi, şi piaţa este ocupată (în caz de dezordini după alegeri – „I.”), a spus analistul.

După cum a informat anterior INFOTAG, ar putea fi depuse contestaţii, deoarece presa a scris că licitaţia nu a fost transparentă, iar câștigător a fosdt desemnat compania off-shore „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd” din Ciprul de Nord. De asemenea, presa a scris că de această companie este legat unul dintre miniștrii actualului guvern.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.19 12:11 David
    Este mult mai bina ca pina acum...
  2. 2019.02.19 12:13 Slavian
    Sper ca asta nu are nimic comun cu 24 februarie si votul nostru

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.