Social

​IMAS: APROAPE O TREIME DIN CETĂŢENII MOLDOVEI PLEDEAZĂ PENTRU O COALIŢIE ÎNTRE PSRM ŞI PDM

09 aprilie, 2019

Circa 31% din cetăţenii Moldovei susţin crearea unei coaliţii de guvernare între Partidul Socialiştilor (PSRM) şi Partidul Democrat (PDM). Despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS), la comanda PDM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, 20% dintre respondenți pledează pentru o coaliție între PSRM și blocul politic ACUM, 10% - pentru o coaliţie PDM și ACUM, iar 24% doresc alegeri anticipate. Alţi 15% sunt indecişi. La sondaj a lipsit opțiunea participării Partidului Şor la coaliție, acest partid având șapte reprezentanți în Parlament.

Aproximativ 68% dintre respondenți au declarat că nu doresc alegeri anticipate, iar 30% susțin ideea votului repetat. În opinia a 52% dintre respondenți, rezultatele alegerilor anticipate vor fi diferite de cele obţinute la alegerile din 24 februarie.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, pentru PSRM vor vota 30,1%, pentru blocul ACUM – 23,4%, pentru PDM – 23,2%, pentru Partidul Şor – 5,3%, pentru Partidul Comuniştilor – 2,3%, pentru „Partidul Nostru” – 1,1%. Circa 4% nu ar merge la vot, iar 9,7% nu ştiu pe cine să voteze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17 martie – 5 aprilie pe un eşantion de 1110 de respondenți. Marja de eroare este de 3%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.