Social

​IMAS: MAJORITATEA CETĂŢENILOR MOLDOVEI CONSIDERĂ CĂ ŢARA SE ÎNDREAPTĂ ÎNTR-O DIRECŢIE GREŞITĂ

10 aprilie, 2019

Mai mult de 75% din cetăţenii Moldovei consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 18% - în direcţia corectă. Despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS), la comanda Partidului Democrat.

Potrivit agenţiei INFOTAG, 43% dintre respondenți sunt nemulțumiți de situația economică din țară, 34% nu prea sunt mulțumiți, 14% sunt relativ mulțumiți, 7% sunt mulțumiți și doar 1% sunt foarte mulțumiți.

Mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că, în comparație cu anul precedent, viața lor nu s-a schimbat, 26% cred că au început să trăiască mai rău, iar 20% - mai bine. Doar o treime dintre cetățeni consideră că vor trăi mai bine peste un an, iar 21% - mai rău.

Dacă duminica viitoare în Moldova ar avea loc un referendum privind aderarea republicii la Uniunea Europeană, 58% ar vota „pentru”, iar 28% - „împotrivă”. La un referendum similar cu privire la aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, 47% dintre respondenți ar vota „pentru” și 37% - „împotrivă”.

Mai puțin de 30% dintre respondenți susțin unirea Moldovei cu România, iar aproape de două ori mai mulți sunt împotrivă. O situație similară este şi în ceea ce ţine de aderarea Republicii Moldova la NATO, deoarece această idee este împărtășită numai de 18% dintre cetăţenii Moldovei față de 62% care sunt împotrivă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17 martie – 5 aprilie pe un eşantion de 1110 de respondenți. Marja de eroare este de 3%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.