Social

MINISTERUL ECONOMIEI ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ OPTEZE DOAR PENTRU SERVICIILE LEGALE ALE COMPANIILOR DE TRANSPORT

17 aprilie, 2019

În perioada Sărbătorilor Pascale, când fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite, autorităţile Moldovei intenţionează să intensifice controlul transportului de pasageri pentru diminuarea transportului ilicit, mai ales în preajma Autogării Centrale din Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, acest subiect a fost discuta în ajun, la o ședință cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Serviciului Fiscal de Stat și Primăriei municipiului Chișinău.

Secretarul de stat al ministerului, Serghei Bucataru, a propus ca inspectorii INP și ANTA să desfășoare acțiuni de patrulare în zona Autogării pentru a identifica și a sancționa transportatorii iliciți, dar și pentru a nu admite staționarea și parcarea unităților de transport în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, care creează dificultăți în traficul rutier, precum și obstacole în activitatea transportului public.

„Chiar dacă sunt instalate indicatoarele rutiere, care semnalează că parcarea în zona respectivă este interzisă, șoferii ignoră aceste semnale și continuă să parcheze în mod arbitrar. Este important să fie instituit un post mobil de către colegii de la ANTA și INP, pentru a combate atât prezența taximetriștilor iliciți cât și a unităților de transport parcate ilegal. Astfel, vom reuși să îmbunătățim calitatea serviciilor de transport precum și să fluidizăm transportului rutier în această zonă”, a menționat el.

Agenții de patrulare împreună cu inspectorii ANTA vor desfășura începând de miercuri acțiuni de patrulare și verificare în perimetrul Autogării și Pieței Centrale.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal.

„Astfel, ei vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială”, susţine ministerul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.17 15:12 David
    Noi avem statu si mii de cinovnici care trebue sa face asta, da nu pasagerii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.