Social

DOAR TREI COMPANII AERIENE DIN MOLDOVA AU DREPTUL DE A EFECTUA ZBORURI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

18 aprilie, 2019

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației a interzis unui număr de 120 de companii aeriene, inclusiv nouă companii din Moldova, să efectueze zboruri în Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta arată lista actualizată a revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi, în consecinţă, sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană. În listă au fost incluse companiile moldoveneşti „Tandem Aero”, „Valan ICC”, „AIM AIR”, „Oscar JET”, „Air Stork”, „Megaviation”, „Pecotox-Air”, „Terra Avia” şi „Fly Pro”. Aceste companii nu deţin supervizarea din partea Autorităţii Aeronautice Civile (AAC).

„Lista de securitate a aviației UE vizează asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță a zborurilor pentru cetățenii europeni, ceea ce este una dintre principalele priorități ale Strategiei europene în domeniul aviației”, susţine Comisia Europeană.

Astfel, în spaţiul UE pot efectua zboruri doar companiile „Air Moldova”, „Fly One” şi „Aerotranscargo”.

„Menţinerea celui mai înalt nivel de siguranţă în Europa este prioritatea noastră. Lista companiilor aeriene sigure rămâne unul din cele mai eficiente instrumente ale noastre. Aceasta nu numai că ajută la asigurarea standardelor înalte de siguranță în UE, ci și oferă sprijin țărilor implicate în creşterea nivelului de securitate, cu obiectivul ulterior de excludere din listă. Lista a devenit principalul instrument preventiv, motivând țările cu probleme de securitate să lucreze la eliminarea deficiențelor”, a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

La rândul său, AAC afirmă că aplicarea măsurilor Comisiei Europene „nu va afecta activitatea operatorilor „Air Moldova” și „Fly One”, antrenați în transportul de pasageri din/spre Republica Moldova spre/din Uniunea Europeană, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță”.

„Autoritatea Aeronautică Civilă va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică”, scrie în comunicatul ACC.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 16:27 Maria
    Vse prodali, a teperi vot imeem placevnii rezulitat.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.