Social

VIZITELE LA PARLAMENTUL MOLDOVEI VOR FI PROGRAMATE ON-LINE

23 mai, 2019

Joi, de Ziua Parlamentului, Legislativul a lansat un nou serviciu. Acum, cetăţenii care doresc să facă o excursie prin Parlament pot depune cererea on-line.

Potrivit agenţiei INFOTAG, doritorii pot accesa platforma on-line https://vizite.parlament.md/, unde trebuie să se înregistreze, să completeze formularul pentru vizită și să bifeze data și ora la care intenționează să beneficieze de un tur ghidat. Ulterior, după recepționarea și examinarea formularului, ei vor fi informați despre data și ora vizitei.

Vizita va putea fi planificată cu cel puțin trei zile lucrătoare înainte de data planificată. Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil. Vizitatorii sunt însoțiți de un ghid pe toată durata vizitei în Parlament. Turul ghidat, desfășurat în limbile română, rusă și engleză, cuprinde Muzeul Parlamentului, Sala Europa și spațiile adiacente, precum și sala de ședințe plenare. Întreg turul durează aproximativ o oră. Vizitele la Parlament sunt gratuite și au loc pe parcursul întregului an, de luni până miercuri.

Doritorii pot opta pentru vizite de informare ghidate, vizite cu asistare în timpul ședințelor plenare, vizite în cadrul zilelor ușilor deschise, vizite de studiu, întâlniri individuale cu deputații.

Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7 mii de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar până în prezent, peste 32 mii de persoane au vizitat Parlamentul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.