Social

PREŞEDINTELE PDM, VLADIMIR PLAHOTNIUC, A PĂRĂSIT MOLDOVA „PENTRU A-ŞI SECURIZA FAMILIA”

17 iunie, 2019

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, a plecat peste hotare „pentru a-şi securiza familia” şi promite să se întoarcă în Moldova imediat ce „apropiaţii lui se vor simţi protejaţi”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris luni pe pagina sa de facebook.

Plahotniuc a explicat că el şi familia sa nu se simt în siguranţă în Moldova nu din cauza unor posibile dosare penale inventate de oponenţi, dar din cauza unora care îşi doresc să o preia cu forţa.

„În ceea ce mă priveşte, am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni, cei care mă cunosc ştiu că nu-mi place odihna, ştiu că nu pot sta departe de proiectele noastre şi de echipă. Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reuşim să readucem stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie”, a scris oligarhul, pe care mulţi, inclusiv în străinătate, îl consideră principalul care se face vinovat de criza în care a ajuns Moldova.

El afirmă că decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marţi (11 iunie – „I.”), însă partidul dorea să o implementeze prin dialog cu celelalte partide şi într-un mod legitim.

„Am stat până vineri să aşteptăm aceste discuţii, dar partidele au refuzat dialogul. În aceste condiţii, a trebuit să luăm o decizie care să nu adâncească şi mai tare criza. Cred că am luat cea mai bună decizie în situaţia respectivă, însă ea nu este una prin care am abandonat obiectivele noastre sau i-am abandonat pe moldoveni, dimpotrivă, este una care ne duce şi mai aproape de ei şi împreună vom reveni la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute”, consideră Plahotniuc.

El a spus că alternanţa la putere este un proces firesc şi necesar într-o democraţie, însă acest lucru trebuie să se întâmple democratic, şi nu prin încălcări ale legii, prin crearea unor precedente care vor afecta grav Moldova pe termen lung.

„Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alţi politicieni, care să acţioneze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu nişte marionete ale unor forţe străine. Dar despre aceste lucruri vom avea timp să discutăm, voi deschide mai târziu anumite paranteze, acum lucrurile sunt prea fierbinţi încă şi raţiunea nu este neapărat prezentă. În ceea ce mă priveşte, am un sentiment de vină faţă de moldovenii care m-au votat şi faţă de colegii mei, că nu am reuşit să opresc ceea ce urmează să se întâmple, haosul pe care îl văd ei”, a scris liderul democraţilor.

El a recunoscut că s-a gândit să-şi asume singur responsabilitatea şi să se retragă din politică, dar asta ar putea face fracţiunea PDM să devină vulnerabilă şi „deputaţii să fie presaţi să treacă la un anumit partid, care să-şi facă singur majoritatea parlamentară şi să preia Moldova”.

„Sunt conştient că eu şi Partidul Democrat avem mulţi duşmani, am fost conştient de asta şi când guvernarea noastră a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei şi a obţinut în premieră acea rezoluţie istorică. Ştiu ce risc mi-am asumat când am iniţiat legea împotriva propagandei, când am refuzat să semnez planul de federalizare a ţării. Înţeleg că, din cauza asta, Moldova nu mai este un loc sigur pentru mine, dar nu sunt omul care să trăiască în frică, voi merge înainte şi voi da dovadă de patriotism în continuare, voi lupta de oriunde, pentru ca ţara mea să iasă de sub ocupaţia altor state şi moldovenii să trăiască liberi în ţara lor”, a promis politicianul, în timpul căruia Moldova a devenit „stat capturat”.

Potrivit lui, „lucrurile nu sunt însă total scăpate de sub control, în ţară există suficienţi oameni lucizi, gata să-şi protejeze ţara, inclusiv politicieni cu putere de decizie în Parlament. Alţii, care încă sunt euforici şi înfierbântaţi (blocul ACUM – „I.”), se vor trezi curând la realitate şi vor căuta disperaţi ajutor chiar la PDM pentru a ieşi din capcana în care au nimerit”.

Noi vom fi gata să-i ajutăm să iasă, dar nu şi să-i iertam pentru modul în care au pus sub risc Republica Moldova şi pe cetăţenii ei”, a subliniat Vlad Plahotniuc.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.17 18:13 Mihai
    Nu stiu atit de tare asteapte pe dl Plahotniuc acasa?
  2. 2019.06.17 18:15 Efim
    Dl Sturza promita dl Plahotniuc o pizza, da banii nu vre sa tremite lui in Elvetia, de ce?
  3. 2019.06.17 18:17 Eva
    Mnoghie govoreat o tom, cito TERMINATOR vse ravno vernetsea v Moldovu.
  4. 2019.06.17 18:39 Mitteliman
    Dl Plahotniuc nu are nici o sansa sa intoarce in Moildova. Puterea si posibilitati care el a avut, gata? mai mult deja nu sa aiba niciodata!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.