maib_esspreso

Social

MITROPOLITUL VLADIMIR A SFINŢIT O BISERICĂ SUBTERANĂ DESCHISĂ LA COMBINATUL DE VINURI „CRICOVA”

24 iunie, 2019
<mt_str50>

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, a sfinţit duminică o biserică subterană deschisă la Combinatul de vinuri „Cricova”. Potrivit agenţiei INFOTAG, pe site-ul Mitropoliei a fost publicat un comunicat şi un reportaj foto de la eveniment.

„Pe 23 iunie 2019, în prima duminică după Rusalii (a Tuturor Sfinţilor), ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat sfințirea Bisericii cu hramul „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pământul Moldovei” a combinatului de vinuri „Cricova” SA”, se arată în comunicat.

Evenimentul religios a avut loc în prezența unui sobor de preoți și a conducerii combinatului de vinuri. Ritualul specific al sfințirii noului locaș de cult a fost urmat de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită în biserica subterană.

La Vohodul mic, Întâistătătorul a decorat pe parohul noii biserici, preotul Serghei Barbu cu dreptul de a purta cruce de aur, iar, ctitorul principal dl Iurie Carp, directorul Combinatului a fost distins cu ordinul Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni de gradul II. De asemenea, au fost acordate mai multe distincții reprezentanţilor combinatului de vinuri “Cricova”, inclusive directorului Iurie Carp.

„Această Biserică, unică în felul – construcție materială este începând de astăzi, în urma sfințirii, un edificiu spiritual, iar fiecare dintre voi, cei care ați contribuit la acest lucru precum și urmașii voștri, sunteți „pietre vii” ale acesteia”, a remarcat Mitropolitul Vladimir în cuvântul său.

Mitropolia menţionează că „Biserica „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pământul Moldovei” este o biserică impresionantă, atât prin “arhitectura” originală a acesteia, cât şi prin poziționarea ei. Acest locaș de rugăciune va deservi numeroșii turiști și pelerini din zeci de țări de pe mapamond, care zilnic vizitează vinăria națională a țării noastre”.

Combinatul „Cricova” este al doilea cel mai mare combinat din Moldova, întinzându-se pe o lungime de 120 km. Beciurile ajung până la o adâncime de 100 metri, aici fiind păstrate 1,25 milioane de sticle de vinuri rare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.