Social

GUVERNUL A AVIZAT NEGATIV PROIECTUL DE LEGE PRIVIND ACORDAREA A CÂTE 600 LEI PERSOANELOR CU VENITURI MICI

07 august, 2019

Guvernul a avizat negativ proiectul de lege propus de Partidul Democrat (PDM) privind acordarea ajutorului de 600 lei ($33,6) persoanelor cu venituri mici. Decizia este motivată prin faptul că în bugetul asigurărilor sociale nu ajung suficient bani în acest scop.

Potrivit agenției INFOTAG, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a spus miercuri, la şedinţa Guvernului, că acest proiect de lege „este o promisiune electorală a fostei guvernări”.

„Conform calculelor estimative, implementarea acestui proiect de lege va necesita circa 740 mil. lei ($41,4 mil.). La rectificarea bugetului social, noi am anunţat că acest buget a intrat în anul 2019 cu un deficit de 2,8 mlrd. lei. Către mijlocul anului am reuşit să acoperim deficitul în sumă de 700 mil. lei. Potrivit legislaţiei, dacă în bugetul asigurărilor sociale lipsesc mijloacele necesare, atunci acesta trebuie să fie acoperit din contul transferurilor de la bugetul de stat, care, la rândul său, la momentul actual nu dispune de suficienţi bani”, a spus ea.

Ministrul a remarcat că autoritățile şi-au asumat angajamentul de a discuta asemenea majorări ale cheltuielilor bugetare cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce a şi fost făcut recent.

„Mă adresez cetățenilor: atunci când se fac astfel de promisiuni electorale, ar fi bine ca acestea să fie prevăzute în buget, care, pentru acest an, a fost aprobat de guvernarea anterioară. Erau promisiuni goale, care nu aveau acoperire financiară”, a spus ea.

După cum a informat anterior INFOTAG, inițiativa PDM prevede că pensionarii și persoanele cu dizabilități ale căror venituri lunare sunt mai mici de 2 mii de lei, beneficiază de un ajutor de 600 de lei de sărbătorile de iarnă și de Paște.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.07 17:05 Lord
    Din start era clar ca dna Sandu spune categoric NU!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.