Social

REPREZENTANȚII HORECA PROTESTEAZĂ FAȚĂ DE MAJORAREA COTEI TVA

15 august, 2019

Peste 100 de agenţi economici din domeniul HoReCa protestează în faţa Parlamentului faţă de intenţia Guvernului de a majora cota TVA de la 10% până la 20% pentru segmentul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, protestatarii ţin pancarte pe care sunt scrise următoarele slogane: „Vrem să trăim şi să muncim acasă!”, „Nu 20, ci 10!”, „Avem nevoie de lucru acasă!”

Reprezentanţii HoReCa sunt siguri că decizia guvernului Maia Sandu de a majora cota TVA a fost luată sub influenţa Fondului Monetar Internaţional.

„Cabinetul de miniştri condus de Maia Sandu vrea să obţină milioane de la FMI, din acest motiv execută orice cerinţe impuse de donatori. Însă, industria HoReCa, pur şi simplu va falimenta după majorarea TVA-ului până la 20%. În România, cota TVA constituie 5%, iar în Franţa - de 6%. De ce guvernul nostru proeuropean nu ia exemplu de la aceste ţări, ci execută ordonanţele FMI?”, se întreabă unul dintre protestatari.

Potrivit lui, lucrătorii din acest sector pleacă masiv peste hotare, întrucât nu sunt interesaţi să activeze în R. Moldova pentru salarii mici.

„Moldova nu are nici mare, nici munţi. Ce putem oferi turiştilor? Mâncare delicioasă, vin bun şi natură. În caz contrar nu putem concura cu alte ţări”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.