Social

ELVEŢIA VA OFERI ASISTENŢĂ UNUI PROIECT PRIVIND ACOPERIREA UNIVERSALĂ CU SERVICII DE SĂNĂTATE ÎN MOLDOVA

11 septembrie, 2019

În ajun, la Chişinău a fost lansat proiectului "Progresul cu privire la acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova", prevăzut pentru o perioadă de patru ani.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au comunicat agenţiei INFOTAG că proiectul va acorda asistenţa şi expertiza necesară pentru îmbunătăţirea capacităţii de finanţare şi guvernare a sistemului de sănătate, precum şi pentru consolidarea capacităţilor de procurare şi furnizare a serviciilor de sănătate. Asistenţă tehnică va fi oferită în instituţionalizarea mecanismului de evaluare a tehnologiilor medicale, care va fi aplicat la ajustarea pachetului de servicii acoperit de asigurarea obligatorie de asistenţă medicală.

În opinia experţilor, aceasta va permite eficientizarea şi extinderea listei medicamentelor compensate.

Directorul adjunct al Agenţiei Elveţiene pentru Cooperare şi Dezvoltare (SDC), Viorica Creţu, a menţionat că proiectul va fi axat pe asigurarea unei acoperiri universale cu servicii medicale, adică pentru toţi cetăţenii, indiferent de gen, locul de trai sau apartenenţă etnică.

Beneficiarii finali ai proiectului sunt utilizatorii serviciilor de sănătate, în special din cel mai sărac grup social, afectaţi în prezent cel mai mult de cheltuielile pentru sănătate.

Realizarea proiectului va fi asigurată de Banca Mondială şi de Crucea Roşie Elveţiană cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare SDC în Republica Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.