Social

PROCURATURA A INIŢIAT O CAUZĂ PENALĂ PRIVIND AGRESAREA UNUI PROCUROR DE CĂTRE UN ACTIVIST

12 septembrie, 2019

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a pornit o cauză penală pe faptul agresării fizice a procurorului Nicu Şendrea de către cetăţeanul Pavel Grigorciuc.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale, procuratura Botanica a ridicat probe video, precum și a audiat martori oculari ale celor întâmplate. Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism, care, potrivit Codului penal, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67,5 mii lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

În comunicat se menţionează că, „în după amiaza zilei de miercuri, 11 septembrie, Pavel Grigorciuc l-a agresat fizic pe procuror în timp ce acesta ieșea de la Curtea de Apel Chișinău. Agresorul i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel că victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital”.

În ajun, activistul civic a încercat să-i înmâneze doi trandafiri procurorului Şendrea. El și un grup de susţinători desfăşoară o acțiune împotriva judecătorilor și procurorilor care, potrivit lor, au luat „decizii la comandă” în perioada regimului lui Vlad Plahotniuc.

Când el îl filma pe Şendrea cu telefonul mobil, acesta a încercat să-i ia telefonul activistului. Grigorciuc a fugit după procuror, a luat telefonul și l-a lovit cu piciorul. Fostul comunist susține că Şendrea a fost implicată în „fabricarea cauzei împotriva sa privind revolta din septembrie 2015, motiv pentru care el a petrecut câteva luni în închisoare”, iar apoi a primit o pedeapsă cu suspendare.

Acesta nu este primul incident când Grigorciuc agresează oamenii. În martie, el l-a lovit pe deputatul Parlamentului din partea PDM, Sergiu Sîrbu. Pentru aceasta el a fost arestat şi a stat câteva luni în izolatul de anchetă. După schimbarea guvernării, dosarul penal a fost clasat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.