Social

PARTIDUL DEMOCRAT PROPUNE GUVERNULUI SĂ TRANSFORME VILA PREZIDENŢIALĂ ÎN SANATORIU PENTRU VÂRSTNICI

02 octombrie, 2019

Partidul Democrat continuă să lanseze iniţiative populiste, chiar dacă a pierdut guvernarea şi a trecut în opoziţie. O astfel de iniţiativă a fost prezentată marţi de fostul ministru de Interne, deputatul democrat Alexandru Jizdan, care a îndemnat Guvernul să transforme vila prezidenţială de la Condriţa în sanatoriu pentru persoanele în etate, iar pensiunea din Holercani să fie transformată în pensiune destinată veteranilor conflictului de pe Nistru.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat la o conferinţă de presă la Parlament că un prim pas în acest sens este ca Guvernul să aprobe hotărârea de transmitere a vilei prezidențiale la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Pensionarii din Moldova au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții mai bune. Sperăm că Președintele Igor Dodon nu va fi împotrivă ca această vilă, de care beneficiază exclusiv familia lui, să fie utilizată de către persoanele în etate. Mai ales că Dodon are casă, iar clădirea Președinției a fost reparată recent”, a spus Jizdan.

Potrivit lui, pensiunea din Holercani, care se află în gestiunea cancelariei de Stat, trebuie să fie transmisă, la fel, la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a fi transformată în pensiune pentru veteranii și combatanții războiului de la Nistru.

„Este un loc simbolic pentru ei, pe malul Nistrului, în preajma locurilor unde în anul 1992 au apărat integritatea țării noastre cu armele în mâini. Acest gest ar fi o mică mulțumire pentru sacrificiul lor în lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova”, consideră el.

Jizdan a promis că, dacă Guvernul nu va reacţiona la această solicitare, PDM va realiza acest proiect când va reveni la guvernare. El nu a dat un răspuns la întrebarea de ce PDM nu a realizat acest lucru în anii când s-a aflat la putere.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.