Social

VEACESLAV PLATONOV CREȘTE DE UNUL SINGUR FIICA DE 9 ANI, A CĂREI MAMĂ, AFLATĂ ÎN STRĂINĂTATE, PRETINDE SĂ PRIMEASCĂ PENSIA ALIMENTARĂ DE LA TATĂL FETIȚEI

02 octombrie, 2019

Fostul soldat al Forțelor Speciale și participant la conflictul armat transnistrean, Veaceslav Platonov, crește de unul singur o fiică în vârstă de 9 ani, Alexandra, a cărei mamă, aflată în străinătate, pretinde să primească pensia alimentară de la tatăl fetiței.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la un interviu acordat pentru kp.md, Veaceslav Platonov povestește că luptat în Transnistria șase luni. La sfârșitul războiului din Bender, a nimerit într-un atac cu lansatoare de grenade, ceea ce s-a soldat cuo contuzie, pierderea completă a auzului și amputația brațului.

Datorită ajutorului președintelui Mișcării pentru refugiații transnistreni, Anatolie Bîzgu, a primit un apartament într-o clădire nouă destinată familiilor care s-au refugiat din Transnistria în timpul conflictului din '92. Veaceslav și-a crescut fiica de unul singur de pe când micuţa avea 4 luni şi până la 5 ani. După aceea, mama fetei i-a luat fiica prin decizia instanţei.

„Nu avea nevoie de o fiică, ci voia doar să mă facă să mă simt rău. Dar știam că ea însăși îmi va întoarce fiica și am așteptat. În timp ce fiica mea era cu ea, i-am cumpărat haine, încălțăminte și produse alimentare. Iar a depus cerere de pensie alimentară pentru copil. Îi datorez 40 de mii de lei. Acum doi ani a plecat în străinătate. Fiica mea locuia împreună cu frații ei. Acum șase luni, mi-a întors fiica. Dar ea oricum vrea să-i achit pensia”, povestețte Veaceslav.

El primește o pensie de la Ministerul Afacerilor Interne - 4200 de lei și o indemnizație - 700 de lei.

Saşa este foarte fericită că locuiește din nou cu tatăl ei. Nu se ceartă niciodată, se înţeleg de minune.

„Mă simt foarte bine cu tata. Face totul pentru mine. Vrea să-mi ia un logoped, căci nu pronunț sunetul „re”. De asemenea, vrea să merg la școala de muzică”, spune fetița.

Veaceslav recunoaște că își iubește fiica și intenționează să documenteze toate cele întâmplate.

„Nu vreau să spun lucruri proaste despre mama ei, dar a jignit-o. Saşa este foarte înspăimântată. Mă tem chiar să fiu mai dur cu ea, deși uneori chiar este necesar. Mi-e teamă să nu o sperii. Voi face totul pentru ea, o iubesc foarte mult, ea este totul pentru mine. Vreau să documentez toate, dar aceasta înseamnă din nou judecăţi, alergătură prin instanţe. Voi lua un avocat și sper să fac totul până în primăvară”, spune Veaceslav.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.02 18:33 Boris
    Vot tac bivaet, cogda gosudarstvo ne zabotitsea o svoih geroeah...
  2. 2019.10.02 18:39 Victoria
    Cred ca fiica Alexandra intalege tot corect...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.