Social

ION CHICU: GUVERNUL VA LUA MĂSURI, CA SĂ DETERMINE TINERII SĂ RĂMÂNĂ ÎN MOLDOVA

11 decembrie, 2019

Guvernul are o viziune complexă asupra soluțiilor menite să încurajeze tinerii să își lege viitorul de Republica Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul Ion Chicu la întrevederea cu Eva Schinkinger, directorul de management al companiei austriece „Gebauer & Griller” (G&G), care este rezident al Zonei Economice Libere „Bălţi”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, astfel el a răspuns la apelul acesteia de „a convinge tinerii specialişti să nu emigreze peste hotare”.

Eva Schinkinger a solicitat susținerea Guvernului prin dezvoltarea infrastructurii în regiune, dar și examinarea posibilității încheierii acordurilor de liber schimb cu unele state, precum Maroc și Tunisia.

Potrivit ei, G&G, care produce cablaje pentru industria auto, ascensoare etc., planifică să-şi extindă afacerea în Moldova. Compania a investit în deschiderea celor două fabrici din republică peste 40 de mil. de dolari, începând cu anul 2012. Astfel, investitorul austriac a creat peste 700 de locuri de muncă, cu un salariu mediu lunar de 10 mii de lei”, a informat Schinkinger.

„G&G intenționează să-și extindă producerea pe alți 8 mii de metri pătrați în nordul țării, creând 600 locuri de muncă noi și fiind preconizate investiții pentru anul 2020 în valoare de 8,5 mil. de euro.

Premierul a salutat intenția investitorului de a-şi extinde producţia în Moldova şi a încurajat investitorul să deschidă filiale și în alte raioane ale țării. șeful Executivului a menționat că atragerea investițiilor în platforme industriale este o prioritate a Guvernului,

Compania „Gebauer & Griller” este un operator global, cu experiență de peste 75 de ani, și a deschis fabrici de producere a cablajelor industriale în mai multe țări, precum Austria, Germania, Polonia și SUA. În cadrul acesteia activează peste 5 mii de angajați.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.