Social

FOSTUL LIDER AL PDM, VLADIMIR PLAHOTNIUC, A FOST DAT ÎN CĂUTARE INTERNAŢIONALĂ ŞI DUPĂ NUMELE DE VLADISLAV NOVAK

12 decembrie, 2019

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a fugit din Moldova, a fost dat în căutare internaţională şi după cea de-a doua identitate moldovenească, pe numele de Vladislav Novak. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat miercuri serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Potrivit comunicatului, „CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav”.

CAN informează că la data de 4 decembrie, “în scopul orientării autorităţilor competente în vederea identificării locului aflării învinuitului, au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din RM”.

După cum a informat anterior INFOTAG, la sfârșitul lunii octombrie, CNA l-a dat pe fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc în căutare internațională și interstatală. Această decizie a fost luată după ce oligarhul nu s-a prezentat la organul de urmărire penală pentru a i se aplica măsura preventivă sub forma de arest.

La mijlocul lunii noiembrie, fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moţpan, a anunțat că Plahotniuc mai are un pașaport moldovenesc, pe numele de Vladislav Novak. Consiliul Suprem de Securitate a stabilit că pașaportul a fost eliberat legal, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate. În prezent, se desfășoară o anchetă aparte cu privire la această solicitare. Totodată, Procuratura Anticorupție a deschis la începutul lunii noiembrie un dosar penal împotriva lui pentru „depăşirea atribuţiilor de serviciu în interesul unui grup infracțional organizat”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.12 11:53 David
    El vina singur pe calul alb....
  2. 2019.12.12 11:55 Marina
    Vse bez nego rodimogo v Moldove sognulosi i zavealo!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.