Social

UN DEPUTAT PAS CALIFICĂ DREPT „BĂTAIE DE JOC” RĂSPUNSUL DE LA PROCURATURĂ PRIVIND EXPULZAREA PROFESORILOR TURCI

16 ianuarie, 2020

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a calificat drept „bătaie de joc” răspunsul primit de la procuratura Chişinău privind expulzarea profesorilor turci.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a publicat pe reţelele sociale textul documentului, unde este indicat că „urmărea penală este în desfăşurare, iar persoane cu funcţii de răspundere au fost puse sub învinuire”.

„Din cele patru întrebări, mi s-a răspuns doar la una. Și la aceea parțial. În general, în adresa trimisă către procuratură se conțineau mai multe detalii cu privire la acest caz decât însuși în răspunsul procurorilor. Se spune că mai multe detalii nu pot fi prezentate întrucât informația ar fi clasificată potrivit Legii cu privire la secretul de stat. Și asta chiar dacă anexa nr.1 la Legea cu privire la secretul de stat spune expres că deputații au dreptul de acces la secretul de stat de forma 1. Bineînțeles că sub rezerva nedivulgării ulterioare”, a scris Litvinenco.

El a menţionat că, referitor la acest caz, „nu simte vreo diferență între cum funcționa procuratura pe timpul lui Harunjen și cum funcționează pe timpul lui Stoianoglo (fostul şi actualul procuror general – „I.”). Deputatul a scris că va solicita repetat informații de la procurori, „astfel încât aceștia să respecte legea”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.