Social

INSTANŢA A ÎNTORS GUVERNULUI MOLDOVEI CEREREA PRIVIND REZILIEREA CONTRACTULUI DE CONCESIUNE A AEROPORTULUI INTERNAŢIONAL CHIŞINĂU

16 ianuarie, 2020

Instanţa a întors Guvernului Moldovei cererea privind rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, semnat în 2013 de Cabinetul de miniştri al RM cu compania „Avia-Invest”. Potrivit agenției INFOTAG, instanţa de judecată îşi motivează decizia prin faptul că în cererea făcută de Agenţia Proprietăţii Publice din numele Guvernului sunt unele inexactităţi.

Instanţa a oferit reclamantului 20 de zile pentru înlăturarea acestor neclarităţi.

„Se acordă Agenției Proprietății Publice un termen rezonabil de 20 zile din data recepționării respectivei încheieri pentru înlăturarea lacunelor reliefate în partea motivată a acesteia. Se explică titularului acțiunii că, în caz dacă nu va lichida neajunsurile menționate, în termen, acțiunea va fi declarată inadmisibilă. Încheierea nu se supune separat recursului decât odată cu eventuala încheiere de declarare inadmisibilă a acțiunii”, se spune în încheierea judecătorului Marcel Gandrabur, semnată pe 14 ianuarie.

Anterior, Președintele Igor Dodon a acuzat fostul guvern al Maiei Sandu că nu a luat măsurile necesare pentru a rezilia contractul și a împiedica transferul acțiunilor „Avia-Invest” către alți investitori. Drept urmare, acțiunile companiei au fost transferate de două ori, în prezent principalul acționar al concesionarului aeroportului Chișinău este omul de afaceri rus Andrei Goncearenko.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că acordul de concesiune a fost contestat în instanță pe 10 septembrie 2019, dar instanța nu a răspuns la cererea Guvernului. La rândul său, opoziția a acuzat actualul guvern că intenționează să renunţe la cererea de anulare a acordului de concesiune privind aeroportul. Acest lucru s-a întâmplat după ce premierul Ion Chicu a cerut ca până la februarie, Agenția Proprietății Publice și ministerele de resort să verifice modul în care „Avia-Invest” își onorează obligațiunile investiționale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.