Social

UNIUNEA EUROPEANĂ VA ACORDA 23 MIL. EURO PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMIEI LA CAHUL ŞI UNGHENI

17 ianuarie, 2020

Uniunea Europeană va aloca circa 23 mil. euro pentru dezvoltarea durabilă şi multilaterală a economiei la Cahul şi Ungheni, precum şi a localităţilor din vecinătate pentru a îmbunătăţi esenţial condiţiile de trai ale cetăţenilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul PNUD Moldova, asistenţa va fi acordată în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Acesta reprezintă o inițiativă pilot, implementată de PNUD și UNICEF, cu îndrumare strategică din partea Delegației Uniunii Europene și în strânsă colaborare cu autoritățile publice locale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și cu alte părți interesate și parteneri de dezvoltare deschiși să se implice în cadrul acestei inițiative.

Potrivit organizatorilor, programul va dezvolta servicii publice SMART și va aborda problema schimbărilor climatice prin valorificarea potențialului inovator și oportunităților de dezvoltare economică ecologică, precum și prin susținerea și abilitarea cetățenilor. Astfel, regiunile vor deveni mai atractive pentru investitori și antreprenori și vor fi create noi oportunități de angajare pentru locuitorii din aceste zone.

Lansarea programului va Cahul are loc vineri, 17 ianuarie, iar la Ungheni va avea loc peste o săptămână.

INFOTAG precizează: Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” se desfășoară în perioada 2019-2025, fiind implementat de PNUD și UNICEF, cu îndrumarea strategică a Delegației Uniunii Europene. UE investește 22,8 mil. euro din bugetul total al programului de 23,3 mil. euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.