Social

​MINISTRUL JUSTIŢIEI CERE VERIFICAREA DISCIPLINARĂ A PROCURORILOR ŞI JUDECĂTORILOR DIN DOSARUL ŞOR

24 februarie, 2020

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, va cere verificarea disciplinară a procurorilor şi judecătorilor implicaţi în dosarul de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, în care este vizat omul de afaceri, fostul primar de Orhei, Ilan Şor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe reţelele de socializare, ca răspuns la ce de-a 23-a amânare a şedinţei Camerei de Apel Cahul.

"Şedinţa se amână pentru data de 19 martie, dat fiind faptul că dosarul nu a parvenit de la expertiză", se arată în rezultatul şedinţei.

Omul de afaceri, Ilan Şor, a fost condamnat de instanţa de fond la 7 ani şi 6 luni în vara lui 2017, ulterior, avocaţii acestuia au contestat decizia la Curtea de Apel.

"Urmare a situaţiei deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Şor, anunţ, în calitate de membru Consiliului Superior al Magistraturii şi Consiliul Superior al Procurorilor, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speţă, dar şi pe reprezentanţii organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificaţi din punct de vedere disciplinar, dar şi prin prisma calificării acestora", a declarat Fadei Nagacevschi.

De asemenea, Ministrul Justiţiei va sesiza Autoritatea Naţională de Integritate "să verifice aceşti funcţionari de stat".

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.24 10:19 Zosim
    Dl Nagacevschi faca fata de probleme care sunt in justitia Moldovei.
  2. 2020.02.24 10:21 Vlada
    Ministru este tiner da foarte destept!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.