Social

ÎN MOLDOVA A FOST ÎNREGISTRAT PRIMUL DECES DE COVID-19

18 martie, 2020

O pacientă de la Spitalului Clinic Republican (SCR), infectată cu COVID-19, a decedat în această noapte. Anunţul a fost făcut miercuri dimineață, la un briefing, de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a exprimat condoleanțe familiei femeii decedate și a îndemnat cetățenii republicii, în special pe cei cu vârsta de pensionare, care reprezintă principalul grup de risc, să respecte recomandările autorităților.

„Femeia avea 61 de ani. Ea suferea şi de alte boli cronice, inclusiv hipertensiune arterială și diabet zaharat de gradul doi”, a spus ministrul.

Potrivit directorului SCR, Anatol Ciubotaru, pacienta a fost conectată la sistemul de ventilație artificială pulmonară timp de două zile, însă ea a murit în urma unui stop cardiac.

„Din păcate, pacienta s-a aflat în satul natal timp de o săptămână după ce s-a întors din Italia. Acum, întreg satul este în carantină, iar pacienții sunt sub supraveghere. Acesta este un exemplu al faptului la ce duce nerespectarea regimului de autoizolare”, a reclamat el.

Directorul a mai spus că primul pacient se recuperează, iar în zilele următoare va fi externată din spital după ce vor fi obține rezultate negative la COVID-19.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.