Social

ÎN MOLDOVA A FOST ÎNREGISTRAT AL DOILEA CAZ DE DECES DE COVID-19

27 martie, 2020

În Moldova a fost înregistrat al doilea caz de deces de COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, vineri dimineaţa, precizând că este vorba de o angajată de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a spus că femeia avea 79 de ani, a fost internată la 19 martie, iar pe 24 martie a fost transferată de la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Republican, după ce starea sa s-a agravat din cauza mai multor afecțiuni de care suferea, inclusiv diabet şi insuficienţă cardiacă.

„Vreau să exprim condoleanțe familiei, precum și recunoștința nu numai pentru faptul că ea s-a aflat pe prima linie de lupă împotriva bolii, ci și pentru că este un erou al sistemului de sănătate, a salvat vieți până în ultimul moment și a contribuit la îmbunătățirea sistemului”, a subliniat ministrul.

Potrivit ei, Moldova trece acum printr-o problemă cu care nu s-a mai confruntat până acum, iar consecințele acestei pandemii pentru societate depind de fiecare cetățean.

„Depinde de fiecare din noi cât de protejate vor fi familiile noastre, precum și cât de repede putem depăși această dificultate. Totul depinde de responsabilitatea fiecăruia. Încă o dată îndemn pe toată lumea să urmeze recomandările medicilor și să sprijine eroii de ieri și de mâine – medicii”, a spus Dumbrăveanu.

Ea și-a exprimat speranța că săptămâna viitoare situația se va îmbunătăți și consecințele COVID-19 vor scădea. De asemenea, ea a subliniat că săptămâna viitoare a fost declarată liberă, astfel încât oamenii să se izoleze și să rămână acasă, dar nu să meargă în vizită, în special la grupurile de risc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.