Social

ALŢI TREI PACIENŢI DIN MOLDOVA AU FOST TRATAŢI DE COVID-19 ŞI AU FOST EXTERNAŢI

31 martie, 2020

Alţi trei pacienţi din Moldova au fost trataţi de COVID-19 şi au fost externaţi. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat marţi dimineaţa, la un briefing, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ea a menţionat că în total au fost vindecați 18 pacienți, inclusiv doi copii, despre externarea cărora s-a anunțat luni, și trei adulți, care au fost externaţi tot luni.

„Numărul total de cazuri de infecție cu COVID-19 este de 298, dintre care 65 sunt cazuri de import, iar restul sunt cazuri de infectare în republic”, a amintit ministrul.

Potrivit ei, la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” se află 126 de pacienţi, dintre care două treimi sunt în stare satisfăcătoare şi în stare de gravitate medie, iar 31 de persoane sunt în stare gravă. La Spitalul Municipal de Boli Infecțioase pentru Copii sunt internaţi 17 copii și şase adulţi în stare medie şi satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican sunt internate 12 persoane în stare gravă, iar un pacient este în stare medie.

„La Institutul Mamei și Copilului continuă să se află o femeie, iar starea ei este satisfăcătoare. La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății (№1 şi №2) sunt internate 83 de persoane. La spitalul din Bălţi sunt internaţi şase pacienţi, la Căuşeni – cinci, la Cahul – unul. La Maternitatea nr. 2 se află două femei cu COVID-19, iar starea acestora este de gravitate medie”, a spus ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.31 13:34 David
    Este deja primu deces in Transnistria...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.