Social

NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU CORONAVIRUS ÎN TRANSNISTRIA A DEPĂŞIT O MIE DE CAZURI

02 iunie, 2020

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Transnistria a depăşit o mie de cazuri. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta anunţă serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 8360 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1003 în Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 94 pacienți cu suspecţie la coronavirus. Din numărul total de bolnavi, 255 de persoane sunt în stare gravă, iar 23 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). Alte 116 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4738”, se arată în comunicat.

Până la ziua de azi au fost confirmate 1646 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, 18 lucrători medicali au decedat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii menţionează că în această noapte au mai decedat două persoane diagnosticate cu COVID-19. Este vorba de o femeie de 81 de ani şi de un bărbat de 56 de ani, care sufereau de boli cronice. În total au decedat 307 persoane.

Datele Ministerului Sănătăţii al RM se deosebesc în continuare de cele ale centrului operaţional al Transnistriei. Potrivit datelor prezentate de Tiraspol, în regiune au fost înregistrate 993 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 573 persoane s-au vindecat, iar 38 au decedat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.