Social

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII ÎNDEAMNĂ POLITICIENII „SĂ NU INDUCĂ SOCIETATEA ÎN EROARE”

26 iunie, 2020

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă „politicienii, indiferent de afiliere și culoare, să renunţe la declarațiile false care induc în eroare societatea” cu privire la situația coronavirusului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la prezentarea raportului săptămânal privind situația epidemiologică, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a remarcat că aceasta se referă în primul rând la „declaraţiile că Moldova ocupă primele locuri după diferiţi indicatori” în ceea ce privește răspândirea și prejudiciile cauzate de infecție.

„Asemenea declarații nu vor duce la nimic bun. În Republica Moldova, sunt 4447 de persoane infectate la un milion de locuitori. Aceasta, desigur, este o cifră înaltă, dar nu este comparabilă cu cele mai mari rate din zona europeană”, a spus el.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu opt și a ajuns la 510 persoane. În ceea ce privește numărul de decese la un milion de locuitori, indicele este de 146 (în Belgia, care este pe primul loc în Europa, acest indicator este de 839)”, iar „rata mortalității în Republica Moldova este de 3,3% și este comparabilă cu cea a Estoniei, Cehiei, Norvegiei și este în scădere”.

Furtună a menționat că, „în ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 1,5%”. Numărul total al persoanelor vindecate este de 8745 (56%), sunt 6178 de cazuri active, dintre care 449 de persoane sunt în stare gravă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.26 17:59 David
    Asa fel de declaratii din partea statului trebue sa fie inca mai dura.
  2. 2020.06.26 18:01 Sergiu
    Asa ceva demult trebue sa fie facuta in Moldova, ca banii acum pe piata aproape nu cost nimic

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.