Social

ÎNCEPÂND CU 1 IULIE, ÎN MOLDOVA SUNT RELUATE APROAPE TOATE ACTIVITĂŢILE ECONOMICE

01 iulie, 2020

De miercuri, 1 iulie, în Moldova sunt reluate aproape toate activităţile economice. După cum a informat anterior INFOTAG, această decizie a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică încă pe 23 iunie.

Între timp, Comisia a extins starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova cel puțin până pe 15 iulie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade în funcție de evoluția situației epidemiologice.

În această perioadă se menţin următoarele măsuri restrictive: aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de trei persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement; activitatea centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale; activitatea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ general, profesional şi universitar (pentru instituțiile publice și private); activitatea taberelor de odihnă; activitatea cluburilor de noapte; organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție indiferent de statut public sau privat.

În acelaşi timp, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.