Social

PROCURATURA GENERALĂ NU A CONFIRMAT INFORMAŢIA, SUBLINIIND CĂ NU ÎŞI AJUSTEAZĂ AGENDA LA CALENDARELE POLITICE

03 iulie, 2020

Procuratura Generală a Moldovei nu a respins, dar nici nu a confirmat informaţia precum că procurorul general intenţiona joi să vină în Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii a trei deputaţi. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Procuraturii, instituţia "are propria agendă de activitate, pe care nu şi-o ajustează în funcţie de calendarele politice".

Procuratura Generală "se detaşează de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări şi dispute de natură politică".

"Procuratura reconfirmă că nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acţiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituţia va informa de sine stătător societatea despre propria activitate şi evoluţiile investigaţiilor pe dosarele din gestiune. Pe această cale, ne exprimăm speranţa că procurorii vor fi lăsaţi să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanţă şi importanţă majoră, restanţe la care aşteaptă răspuns nu doar cetăţenii Republicii Moldova, dar şi partenerii externi de dezvoltare", se arată în comunicat.

Procuratura Generală face apel către toţi exponenţii politici "care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanţa asigurării independenţei justiţiei, să renunţe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenţei procesuale a Procuraturii şi se discreditează activitatea organelor de drept".

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.