Social

ARTICOLUL AMBASADORULUI TURCIEI ÎN MOLDOVA, DEDICAT EVENIMENTELOR DIN 15 IULIE 2016 DIN TURCIA

14 iulie, 2020

„Celebrarea victoriei democrației și a prevenirii impunității” – astfel se numeşte articolul semnat de Ambasadorului Turciei în Moldova, Gurol Sokmensuer. Potrivit agenţiei INFOTAG, diplomatul şi-a dedicat articolul celei de-a patra aniversări de la evenimentele tragice din ţara sa. Autorităţile Turciei asociază aceste evenimente cu organizația teroristă FETO, sub conducerea lui Fetullah Gulen, care „a planificat și a încercat să captureze Republica Turcă prin organizarea unei tentative de lovitură de stat pe data de 15 iulie 2016”.

„Discipolii lui Fetullah Gulen din cadrul forțelor armate nu au ezitat să folosească armele din arsenalul militar împotriva oamenilor nevinovați. Sute de civili care au protestat împotriva tentativei de lovitură de stat la Ankara și Istanbul au fost împușcați. 251 de persoane au fost ucise și mii de persoane au fost rănite”, se arată în articol.

Amintindu-şi de acele evenimente tragice, Ambasadorul scrie că „conspiratorii au încercat să-l asasineze pe președintele Republicii Turcia”.

„Au atacat Complexul prezidențial, vehiculul premierului, clădirile Serviciului Național de Securitate și departamentele Poliției Naționale a Turciei. Teroriştii au bombardat pe cale aeriană Marea Adunare Națională”, se arată în publicaţie.

Începând cu 2017, Turcia sărbătoreşte pe 15 iulie „Ziua democrației și a unității naționale”, această zi fiind percepută drept ziua triumfului națiunii turce.

„Nu vom uita niciodată de mucenicii noștri care și-au dat viața pentru a salva națiunea. Cu ocazia celei de-a patra aniversări, am onorat memoria celor 251 de martiri, prin donarea a 251 de pachete familiilor martirilor și veteranilor moldoveni. Jertfele martirilor noștri, care sunt într-adevăr nemuritori, nu vor fi niciodată șterse din memoria noastră”, a scris Ambasadorul. (Articolul integral al Ambasadorului Turciei poate fi citit pe pagina agenţiei INFOTAG – www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă”).

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.14 12:44 Viorel
    Asta a fost o mare tragedia...
  2. 2020.07.14 12:45 Stanislav
    Dl Erdogan a fost prea dur...
  3. 2020.07.19 21:00 Leon
    Credeti caTtURCIA ESTE UN STAT DEMOCRAT?
  4. 2020.07.19 21:05 Serafim
    Care democratia, asta stat muslim!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.