Social

A FOST PRELUNGITĂ STAREA DE URGENȚĂ ÎN SĂNĂTATE DAR S-A DAT LIBER LA NUNȚI ȘI CUMĂTRII.

14 septembrie, 2020

Comisia Națională de Sănătate Publică de Urgență a extins urgența de sănătate până la sfârșitul lunii septembrie, permițând totodată nunțile și botezurile. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, comisia a adoptat această decizie atât de controversată vineri seara.

Potrivit Comisiei, următoarele restricții rămân până la 30 septembrie:

- interdicţia de a se afla în locuri publice (păduri, parcuri, alei, plaje) pentru grupuri de peste trei persoane. Menținerea distanței sociale/ fizice de un metru rămâne obligatorie, indiferent de numărul de persoane din locurile publice;

- Cetățenii de peste 63 de ani nu trebuie să se afle în afara casei și în locuri publice, cu excepția cazului în care este nevoie urgentă; restricțiile privind aflarea la terenurile de joacă și la cele de sport din parcuri rămân în vigoare;

- activitatea cluburilor de noapte (discoteci, ringuri de dans etc. este interzisă; s-a interzis, de asemenea, organizarea de evenimente cu prezența spectatorilor în interiorul teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert.

Prin decizia comisiei, este acum posibilă organizarea de sărbători în unitățile de alimentaţie publică cu participarea a mai puțin de 50 de persoane. În același timp, trebuie respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În plus, este permisă organizarea de evenimente de masă cu participarea a maximum 50 de persoane, în conformitate cu măsurile anti-epidemiologice. Organizatorii trebuie, obligatoriu, să efectueze chestionare epidemiologice. Mai mult, astfel de evenimente nu ar trebui organizate în apropierea instituțiilor publice (școli, spitale și alte locuri cu risc crescut de infecție).

De asemenea, puteți organiza întâlniri cu până la 50 de persoane. În același timp, trebuie respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Decretul Comisiei Naționale de Urgență a menționat că se recomandă comisiilor electorale de circumscripţie să coordoneze activitatea structurilor de organizare a alegerilor cu comisiile teritoriale de sănătate publică de urgențe, pentru a asigura respectarea măsurilor anti-epidemiologice. De asemenea, se recomandă, dacă este posibil, organizarea activității birourilor / secțiilor electorale în afara instituțiilor de învățământ.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.14 14:00 Lorena
    De ce noi toti nu vedem progresul?
  2. 2020.09.14 14:08 Boris
    Cum in Moldova in toamna si fara nunti?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.