Social

DODON L-A SUSŢINUT PE MINISTRUL EDUCAȚIEI, CARE A INTERZIS ACCESUL POLITICIENILOR ÎN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

18 septembrie, 2020

Președintele Igor Dodon a susținut decizia ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Şarov, de a interzice accesul politicienilor și altor persoane neautorizate la instituțiile de învățământ. Potrivit agenției de presă INFOTAG, șeful statului a spus acest lucru vineri în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde” de pe rețelele de socializare.

„Susțin această decizie. Cred că aceasta este corectă”, a spus Dodon.

El a fost de acord că, în legătură cu pandemia, accesul la instituțiile de învățământ ar trebui să fie limitat.

„Mulți politicieni vizitează școlile în timpul campaniei electorale și, de asemenea, organizează întâlniri cu alegătorii în sediile școlilor, grădinițelor etc. Sunt de acord că acest lucru ar trebui interzis, precum și campaniile în instituțiile de învățământ. Nu este nevoie ca pretendenţii la președinție să facă politică în școli”, a spus președintele.

În același timp, el a recunoscut că, în timpul vizitei sale recente în raioane, a vizitat două licee.

„Este o altceva - eu am fost invitat de personalul didactic”, a spus Dodon.

Săptămâna trecută, ministrul Igor Şarov a calificat drept „insultă pentru profesori” faptul că Dodon, a vizitat școlile fără mască și fără a lua măsuri de precauție.

Ieri, ministrul Şarov, a semnat un ordin prin care se interzice accesul persoanelor neautorizate în instituțiile de învățământ în timpul stării de urgență în sănătate. Acest lucru s-a întâmplat după ce deputatul din partidul pro-prezidențial al socialiștilor Vladimir Mizdrenco a postat pe rețelele de socializare fotografii de la ceremonia de deschidere a unui grup sanitar într-o școală. Una din imagini reprezintă doi copii într-o toaletă care ţineau o panglică roșie, ce a fost tăiată de deputatul în cauză.

„Prima mea impresie a fost de revoltare. Sunt profund revoltat, chiar dacă încerc să găsesc anumite explicații, deocamdată nu le pot găsi. Pentru mine lucrurile sunt clare. Ca urmare a acesteia, am semnat un Ordin privind interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ. Am făcut o sesizare la Agenția pentru Sănătate Publică și am cerut pedepsirea contravențională. Am telefonat organele locale de specialitate. Este revoltător. Este strigător la cer și vom curma orice acțiune de acest gen. Lăsați școala în pace! Lăsați profesorii în pace! Eu nu voi permite!”, a comentat situaţia ministrul Şarov joi seara la unul dintre posturile TV.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.