Social

MINISTRA SĂNĂTĂŢII A ASIGURAT CĂ SISTEMUL DE SĂNĂTATE POATE FACE FAŢĂ PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

22 octombrie, 2020

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu a asigurat că sistemul de sănătate poate face faţă provocărilor cauzate de pandemia COVID-19. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a declarat, miercuri seara, la şedinţa Guvernului.

"În spitale avem spaţii pentru a accepta pacienţi cu COVID-19 şi aceste oportunităţi se extind. În prezent, 2,8 mii de pacienţi sunt internaţi în spitale, alte 8 mii urmează tratament la domiciliu. Mai avem paturi libere, inclusiv în unităţile de terapie intensivă. Dar, într-un fel sau altul, depunem eforturi pentru a consolida capacităţile unităţilor de terapie intensivă din regiuni, inclusiv prin transferul echipamentelor medicale necesare", a spus ea.

Premierul Ion Chicu a îndemnat în continuare "la vigilenţă - în ultimele zile s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri şi această tendinţă trebuie menţinută".

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, în prezent, "13 instituţii de învăţământ, precum şi 305 clase se află în carantină, 265 de studenţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar 6300 se află în autoizolare, de asemenea, cu noul Coronavirus au fost diagnosticaţi 368 de profesori".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.22 10:46 Pavel
    Ce ea poate sa face singurica in toata tara!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.