Social

PREȘEDINTELE CEC A DAT ASIGURĂRI CĂ ALEGERILE SE VOR DESFĂŞURA ŢINÂND CONT DE TOATE CERINŢELE DE SIGURANȚĂ

26 octombrie, 2020

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a dat asigurări că alegerile prezidenţiale se vor desfăşura ţinând cont de toate cerinţele de securitate și măsurile de precauție necesare împotriva COVID-19. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu la un post te televiziune.

Potrivit lui, pentru a preveni răspândirea COVID-19 la secțiile de votare, CEC a achiziționat echipamente de protecție în valoare de aproape 8 mil. de lei.

„Au fost achiziționate aproximativ 600 mii de măşti, 320 mii de perechi de mănuşi, 27 mii de litri de soluţie dezinfectantă pentru mâini, peste 62 mii de viziere, 2300 de termometre”, a spus președintele CEC.

El a mai spus că fiecare secție de votare din țară va avea cel puțin două urne mobile. Acestea sunt destinate cetățenilor care, din motive întemeiate, nu pot veni la secțiile lor de votare, precum și celor infectați cu COVID-19 sau care au anumite simptome.

„Dacă va activa o singură echipă mobilă, în primul rând, recomandăm să fie acordată preferință persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilități, precum și persoanelor cu COVID-19”, a spus Cimil.

În același timp, el a spus că nu există încă o claritate cu privire la deschiderea secțiilor de votare în străinătate. Acest lucru este cauzat de faptul că în Spania, Irlanda, precum și alte țări se introduc noi restricții stricte împotriva răspândirii coronavirusului. În acest sens, este posibil că în anumite țări nu vor fi deschise secții de votare.

„Cu toții trebuie să înțelegem un lucru simplu: nu putem dicta regulile noastre în alte țări. Ne-am adresat colegilor noștri din Ministerul Afacerilor Externe cu o cerere de a clarifica regulile de conduită pentru cetățenii și angajații comisiilor electorale din țările unde va vota diaspora. Vom încerca să creăm condiții pentru ca toți cetățenii moldoveni să voteze în străinătate, dar nu totul depinde de noi”, a spus Cimil.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.