Social

CSM A DECIS REPUNEREA ÎN FUNCȚIE A CINCI JUDECĂTORI SCOȘI DE SUB URMĂRIRE PENALĂ, DUPĂ CE AU FOST ANCHETAȚI ÎN DOSARUL „LAUNDROMAT”

27 octombrie, 2020

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis repunerea în funcție a cinci judecători, care au fost scoși de sub urmărire penală în luna septembrie, după ce au fost anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Potrivit agenției INFOTAG, CSM a luat o decizie în acest sens în cadrul ședinței de marți.

În urma deciziei CSM urmează a fi repuși în funcție magistrați – Sergiu Lebediuc și Garri Bivol (Judecătoria Chişinău), Serghei Gubenco (Curtea de Apel Comrat), Serghei Popovici (Judecătoria Comrat), Iurie Hârbu (Judecătoria Teleneşti).

Aceștia au luat decizii care, potrivit concluziei anchetei din 2016, au condus la spălarea banilor din Rusia prin băncile Moldovei în valoare de $20 mlrd. dolari.

CSM a decis repunerea magistraților în funcție și achitarea plăților salariale pe durata în care aceștia au fost suspendați.

Judecătorii anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat” au fost scoși de sub urmărire penală încă în luna septembrie. Încheierea în acest sens a fost emisă, însă fără a fi făcută publică aproape o lună. Instanța a achitat 15 judecători și doi executori judecătorești.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.27 19:04 Fima
    Oni - casta v nasem gosudarstve!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.