Social

ŞASE FOŞTI DIRECTORI DE BANCĂ, IMPLICAŢI ÎN CAZUL FRAUDEI BANCARE, AU FOST PLASAŢI ÎN AREST LA DOMICILIU

30 decembrie, 2020

Șase foști directori de bancă, implicați în cazul fraudelor bancare au fost plasaţi, marţi, în arest la domiciliu. După cum a fost informat INFOTAG din cadrul Procuraturii Generale, aceștia au fost eliberați prin decizia judecătorilor din sectorul Ciocana, după ce au petrecut aproximativ o lună în arest. Magistrații au respins cererile procurorilor de a aplica sau a reînnoi mandatele de arestare pentru încă 30 de zile.

Este vorba despre foștii șefi ai celor trei bănci falimentare (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), precum și reprezentanți ai unei companiei deţinută de Ilan Şor, cărora li s-au adus acuzaţii grave. Aceștia sunt acuzați de fraudă pe scară largă și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

În urmă cu o săptămână, procurorul general Alexandr Stoianoglo a numit șase foşti manageri ai Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank „membri ai unui grup infracțional organizat”.

Potrivit acestuia, până în 2014 ei au acordat împrumuturi „de o zi” pentru 1 miliard de dolari.

„Niciunul dintre ei nu a fost urmărit penal în următorii şase ani. Au participat la caz în calitate de martori. Când instanța a decis să fie arestaţi, mai multe ambulanțe au fost parcate în fața clădirii instituţiei, iar trei din acest grup au fost spitalizați. Apoi în spitale, s-au îmbolnăvit brusc de COVID-19”, a spus Stoianoglo.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.30 10:30 Grigore
    Ce pot ei spun daca banii sadus...
  2. 2020.12.30 10:32 Galina
    Sanatatea pentru acest bancherii este chestea PRINCIPALA, restu ei tot au deja!
  3. 2020.12.30 10:33 Fima
    Totul este simplu - a fugit din tara hotii, cei care stau acasa nu sunt hotii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.