Social

FOSTUL PREMIER ION CHICU A FOST SPITALIZAT ÎN URMA COMPLICAȚIILOR COVID-19

23 februarie, 2021

Fostul prim-ministru Ion Chicu a fost internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican „Timofei Mosneaga” din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost raportat de instituția medicală fără a oferi detalii despre starea sa.

Chicu însuși a scris în canalul său de Telegram că Moldova are „cei mai buni medici din lume”.

"Totul va fi bine. Vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele voastre și dorințele de recuperare. Vă rog să aveți grijă de sănătatea voastră!”, a scris el.

El nu a specificat dacă s-a îmbolnăvit repetat de coronavirus sau a are complicații, după ce a fost bolnav la începutul lunii decembrie 2020. A continuat să-și îndeplinească îndatoririle de la distanță, acasă, în mod izolat. După 20 decembrie, a ieşit la lucru, a ținut o ședință de guvern, după care pe 23 decembrie și-a anunțat demisia.

Anunțul despre boala primului ministru Chicu în decembrie a determinat o mulțime de comentarii din partea utilizatorilor de rețele sociale, atât din partea simpatizanților, care i-au dorit o recuperare rapidă, cât şi celor care l-au criticat.

Într-unul, de exemplu, era exprimată dorinţa că șeful guvernului să fie tratat într-un spital obișnuit, ca un cetățean obișnuit, pentru a „vedea imaginea reală pe propria piele”. Mulți erau interesați dacă a făcut testul într-un laborator obișnuit sau într-o clinică privată și dacă achită personal medicamentele, ca și alți pacienți care fac tratament la domiciliu.

Alți internauți nu au crezut „boala” primului ministru, „tocmai când guvernului urma să-i fie înaintată moţiunea de cenzură”.

Prim-ministrului Ion Chicu i s-a amintit, de asemenea, că la sfârșitul lunii august a organizat nunta fiului său cu un număr mare de invitați, încălcând astfel grav deciziile Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.02.23 16:15 Nicolae
    Este noutate proaste, proasta de tot...
  2. 2021.02.23 16:18 Victor
    Dorim pentru dl Chicu rabdare si putere in lupta cu boala!
  3. 2021.02.23 16:20 Cezae
    Cele mai bune si calduroasa salutari, dl Chicu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.