Social

VACCINURILE SPUTNIK V LIVRATE ÎN MOLDOVA ÎNCĂ NU VOR FI DISTRIBUIT: CNSP

27 aprilie, 2021

Lotul de vaccin Sputnik V, care a fost livrat în Moldova în calitate de ajutor umanitar, încă nu va fi distribuit în ţară, dar va rămâne în depozitul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost anunţat reporterilor de către medicul-epidemiolog al Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică Alexei Ceban.

"Motivul este că am primit doar prima doză de vaccin, componenta sa nr. 1. Acesta este singurul vaccin care are ingrediente diferite, atunci când a doua doză diferă de prima. Nu putem distribui şi începe să folosim prima doză până nu primim confirmarea datei celei de-a doua. Confirmarea este aşteptată în următoarele zile. După aceea, vaccinul va fi distribuit pe întreg teritoriul administrativ-teritoriale", a spus Ceban.

În acelaşi timp, el a confirmat că 31 de mii de doze au fost deja trimise în regiunea transnistreană, imediat după descărcarea lor pe aeroportul din Chişinău.

Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a negat afirmaţiile că sâmbătă în Moldova au fost aduse 142 de mii de doze de vaccin din cele 182 de mii de doze promise.

"De fapt, doar 71 de mii de doze de vaccin au fost livrate la Chişinău. Dintre acestea, 40 de mii de doze sunt stocate în depozit, iar 31 de mii de doze au fost transmise în Transnistria", a menţionat Stratulat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.04.27 10:53 Alexei
    La sfirsit!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.