Social

CETĂȚENII MOLDOVEI POT INTRA ÎN UCRAINA PE BAZA CERTIFICATELOR NAȚIONALE DE VACCARE

11 iunie, 2021

Autoritățile din Moldova și Ucraina au convenit, printr-un schimb de note, asupra certificatelor naționale de imunizare împotriva COVID-19, eliberate de către autoritățile competente ale părților. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Potrivit serviciului de presă al instituţiei, cetățenii moldoveni pot intra în Ucraina, inclusiv în scopuri de tranzit, prezentând unul dintre următoarele documente: un certificat național care confirmă administrarea vaccinurilor incluse pe lista Organizației Mondiale a Sănătății, eliberat în limba engleză sau care a fost tradusă; rezultatul testului negativ pentru COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat; rezultatul negativ al unui test rapid pentru determinarea antigenului SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat.

Aceste acte nu sunt necesare copiilor sub 12 ani.

Conform cerințelor stricte ale părții ucrainene, este încă necesar de avut o poliță de asigurare de sănătate pentru a acoperi costurile posibilului tratament pentru COVID-19.

Ucraina este a doua țară cu care Moldova a semnat un acord bilateral printr-un schimb de note, privind recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare. Propuneri similare au fost trimise prin canale diplomatice Ministerelor Afacerilor Externe din România, Turcia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania. Bulgaria și Spania au anunțat recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.11 17:50 Irina
    Deja este vara, oameni vor sa aiba macar mica claritate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.