Social

MAIA SANDU: CEI CARE VOR ÎNDEMNA CETĂȚENII LA VOT CONTRA INTEGRĂRII EUROPENE SUNT ÎMPOTRIVA MENȚINERII PĂCII

18 martie, 2024

Președinta Maia Sandu consideră că cei care vor îndemna cetățenii să voteze împotriva integrării europene a Republicii Moldova sunt împotriva menținerii păcii în Moldova. Potrivit INFOTAG, ea a făcut această declarație luni la o conferință de presă.

Vorbind despre riscurile unei prezențe scăzute la referendum sau a unei susțineri insuficiente a cursului european la vot, Sandu a subliniat că ”riscurile există întotdeauna, au existat și vor exista, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să fim indeciși”.

”Pentru că noi (Moldova) am gost indeciși în trecut, ne-am lăsat opriți în drumul nostru către Uniunea Europeană. Pentru că dacă am fi avansat într-un ritm normal, ar fi trebuit să fim deja membri ai UE, când alte țări din regiune au aderat. Țările Uniunii Europene trăiesc în pace și armonie. Și noi vrem asta. Vedem că în România salariul mediu este de 1500 de euro, în Lituania - peste 2000 de euro. Pensiile acolo sunt și ele mult mai mari decât ale noastre. Uniunea Europeană investește bani în țara noastră - construiește drumuri, reabilitează grădinițe și școli, dezvoltă sectorul energetic. Anul trecut, producătorii moldoveni au exportat bunuri în valoare de 43 de miliarde de lei în UE, în timp ce exportul către Rusia reprezintă mai puțin de 3%”, a remarcat șefa statului.

Potrivit președintei, acum a venit un momentul unic – ”pentru prima dată toate țările UE au spus ”da” posibilității Moldovei de a adera la Uniunea Europeană”.

”Aceasta este o deschidere pe care nu am avut-o în ultimii 30 de ani. Pentru prima dată vedem un astfel de mesaj, un semnal. Și este foarte important să răspundem la el. În al doilea rând, vrem ca în interiorul țării să nu existe posibilitatea de a pune la îndoială decizia cetățenilor (cu privire la necesitatea aderării la UE)...”, a spus Sandu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.18 16:10 Filaret
    Sunt de acelasi pararea ca si dna Sandu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.